Nieuwe partij wil dat 'gewone mensen' de stad besturen

Bijgewerkt op: 25 feb.

Geen politici, maar gewone mensen moeten de stad besturen, vindt Gewoon Eindhoven. De nieuwe partij is opgericht door horecaman Hugo van Rooij en oud-wethouder Mary-Ann Schreurs, en wil in maart meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.Horecaman Hugo de Rooij en oud-wethouder Mary-Ann Schreurs beklinken de oprichting van hun nieuwe partij Gewoon Eindhoven
Horecaman Hugo de Rooij en oud-wethouder Mary-Ann Schreurs beklinken de oprichting van hun nieuwe partij Gewoon Eindhoven


Met twee koffie en een stukje taart in de Eindhovense Stationsrestauratie hebben ze de oprichting gevierd van hun nieuwe partij. Hugo van Rooij, horecaman die zich om daklozen bekommert, en zijn goede bekende oud-wethouder Mary-Ann Schreurs. Voor allebei is het een opmerkelijke carrièreswitch: Mary-Ann zat al jaren in de Eindhovense gemeenteraadpolitiek en leek die periode te hebben afgesloten, Hugo is vooral van het doen en niet zo van het debatteren. Maar als het om idealen gaat, is alles anders natuurlijk.


Hugo is de lijsttrekker en Mary-Ann staat op nummer twee, zo is de rolverdeling. De partij Gewoon Eindhoven is trouwens niet zo gewoon qua opzet. De bedoeling is namelijk om de stad te besturen aan de hand van initiatieven en goede plannen van Eindhovenaren 'die iets voor hun stad willen doen'. Te vaak worden deze mensen door de gemeente tegengewerkt of in ieder geval niet voldoende gesteund. Daar willen Mary-Ann en Hugo zo snel mogelijk verandering in brengen. (Bericht gaat verder onder de video)

"Neem nou bijvoorbeeld die fietsburgemeester die we hebben" zegt Schreurs. "Die man wil de omgeving van de school veiliger maken voor kinderen. Hij heeft alles hartstikke goed geregeld, maar toch loopt dat dan een beetje vast omdat de gemeente dan niet meewerkt. Dan denk ik: dat kan toch niet? Die man zou juist alle steun van de wereld moeten krijgen." Naast de fietsburgemeester bestaan er nog een aantal van dat soort initiatieven, en die zijn op korte termijn welkom op het kantoor van Gewoon Eindhoven.


"Hoe meer mensen dat er naar ons toe komen, hoe groter alles wordt en hoe meer kracht we krijgen" zegt Hugo. "Ik weet een ding: wij gaan Eindhoven veranderen. En ik heb er zin in." De partij wil in maart 2022 meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.


Bron: Studio040.nl

Pleun Wolters

01 november 2021 - 15:47 uur

59 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven