Armoede-industrie

Bijgewerkt op: 28 feb.

De armoede is in allerlei vormen een industrie geworden. Een dakloze kost 500 euro per dag! Voor mensen met een verslaving kan een Novadic behandeling oplopen tot 100.000 euro. Na de behandeling krijgen ze een treinkaartje om terug te komen naar Eindhoven. Waar is de juiste nazorg?


Een hoop instanties, een hoop mensen bemoeien zich ermee, allemaal schijven die betaald moeten worden. Dit moet en kan op een slimmere en gerichtere manier. Kortere lijntjes.


We moeten meer geld kunnen besteden aan armen, ouderen die het moeilijk hebben met dat kleine AOW'tje, jongeren die een huisje zoeken. Wij moeten dit op gaan pakken want geld zit er maar het heeft de verkeerde besteding.


Meerdere malen hebben wij met onze stichting voor thuis- en daklozen bij de gemeente aan de bel getrokken maar er is nooit thuis. Ik wil niet meer dweilen met de kraan open. Hulp is nodig.


Begin klein met de zwerver die een slaapplek nodig heeft en de juiste menselijke aandacht… dan worden we een groot Eindhoven.

Slaapzakken uitdelen aan daklozen.

Hugo van Rooij- stichting:

https://www.stichtingzonderdak.nl

154 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

In een hybride wereld waar zowel fysieke winkelen als online verkoop plaats vind is het niet meer van deze tijd dat je moet betalen voor parkeren in gewone winkelcentra. Daarmee jaag je mensen nog mee

Ik zie graag optimale budget voor subsidies in verduurzaming van je eigen huis. Ik zie graag een tegemoetkoming in kosten van de energierekening. Benzinekosten... wat doen we daar aan? ingezonden door

Er bestaan al veel ideeën over bestuurlijke vernieuwing. Ik zou er zelf erg voor zijn als we continu zouden rouleren in onze besturen en controle van besturen (bijv. de raad). Maar zo zijn er meer ide