600.jpg

 ons verhaal 

'In het begin moest ik

alles alleen doen.'​ Gerard Philips

Je krijgt een idee voor de stad. Een lampje gaat branden... en dan? Dan is Gewoon Eindhoven misschien wel dé beweging voor jou. Een stad die snel veranderd,

moet juist nú op zijn inwoners en identiteit letten.

Laat je horen en verander écht iets. Samen met ons.

 

In deze tijd moet goed samenleven voorop staan. Geld en economie helpen hierbij maar staan ten dienste van de samenleving en zeker niet op nummer één. Wij zien een stad voor ons die echt van iedereen is. Waar je elkaar ontmoet, samen dingen doet en deelt. 

In het begin moest ik alles alleen doen. Gerard Philips.
900.jpeg

Waarom?

Daarom nú Gewoon Eindhoven want de noodzaak is groot. Onze samenleving kent teveel verliezers. Neem nou Hugo (onze lijsttrekker); hij helpt al 15 jaar daklozen via de Stichting Zonder Dak mede dankzij de steun van gewone Eindhovenaren. Hij ziet al 15 jaar geen verandering in hun situatie. Hij heeft er genoeg van dat hij dweilt met de kraan open. Hugo wil het duurzaam regelen en daarom wil hij de politiek ingaan.

Na een kopje koffie met Mary-Ann (nummer 2 op onze lijst) kwamen de werelden samen. Met 12 jaar wethouders ervaring van Mary-Ann en Hugo's levenservaring kwam Gewoon Eindhoven tot stand.

We zien onszelf meer als beweging dan een partij. Een bruggenbouwer in de stad en een bemiddelaar tussen de partijen in. In de vraagstukken staat de mens en zijn omgeving altijd voorop. Als beweging willen we onze netwerken aanspreken; het kan dus zijn dat we praten met politici van verschillende partijen, bedrijven, maatschappelijke organisaties, kunstenaars, leraren...

Hoe dan?

1. Heb je een idee of een kwestie waarvan je vindt dat er écht iets mee moet gebeuren, omdat het Eindhoven mooier of beter maakt? Laat het ons weten en dan gaan we kijken hoe we het politiek mogelijk kunnen maken.

2. Ook als je tegen de muur van de gemeente oploopt, willen we ondersteunen. 

Elke actie die Gewoon Eindhoven ondersteunt, draagt bij aan één of meerdere duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. 

LNOB_Logo_ENGL_HOR_RGB.png
Schermafbeelding 2022-01-24 om 21.56.35.png

fotograaf Hildegard Hick

Met wie?

Iets willen, begint bij jezelf. Laat je verhaal horen, dan ondersteunen we samen met jou het idee. Gewoon Eindhoven zoekt in haar netwerk de juiste mensen erbij om te zorgen dat er echt iets gebeurt. Wij helpen je met onze ervaring in de politiek maar juist ook buiten die politiek om. We zetten als hulpmiddel burgerraden in met referenda of juist soortgelijke burgerstemmingen buiten de politiek om. 

Gewoon Eindhoven bestaat uit mensen die vol in het dagelijks leven staan. Ze doen zelf al dingen voor of met de Eindhovense samenleving. Zij staan op de lijst van Gewoon Eindhoven omdat ze zien dat het beter kan, omdat ze vinden dat een betere samenleving voor iedereen is. Je hoeft niet over alles dezelfde mening te hebben, maar neem samen de verantwoordelijkheid om iets te regelen.

 

Gewoon Eindhoven bestaat uit Eindhovenaren

die er helemaal voor gaan! 

 

Breng je stem uit 16 maart!

Doe je mee?